Telecí řízky smažené v sýrovém těstíčku

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůTelecí kýta
    • 1špetkaSůl
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 90gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1šálekOlej rostlinný
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
378 mg
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, lehce naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
  • 2
    Vejce rozšleháme se špetkou soli, mlékem, potom vmícháme mouku a nastrouhaný sýr. Pokud je těstíčko příliš řídké, přisypeme trochu strouhanky.
  • 3
    Připravené řízky namočíme do těstíčka, ihned vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje. Maso smažíme po obou stranách do růžova, bez prodlení podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.