Telecí řízky smažené v sýrovém těstíčku
30 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1šálekOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
378 mg
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, lehce naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
- 2Vejce rozšleháme se špetkou soli, mlékem, potom vmícháme mouku a nastrouhaný sýr. Pokud je těstíčko příliš řídké, přisypeme trochu strouhanky.
- 3Připravené řízky namočíme do těstíčka, ihned vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje. Maso smažíme po obou stranách do růžova, bez prodlení podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.