Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)
45 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka polohrubá
- 3lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceHrášek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4plátkyTelecí kýta
- 200gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
629 mg
Cukr
785 mg
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.
- 2V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
- 3Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
- 4Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.