Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
629 mg
Cukr
785 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.
  • 2
    V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
  • 3
    Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
  • 4
    Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.