Telecí řízky v medové marinádě

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a poprášíme vegetou. Očištěné papriky a kedlubnu nakrájíme na proužky. V misce promícháme med s octem a olejem. Do marinády namočíme řízky na 30 minut.
  • 2
    Naložené řízky osmažíme na másle z obou stran dozlatova. Poté přilijeme zbývající marinádu, vodu a na mírném plameni dusíme.
  • 3
    Po 20 minutách přidáme kedlubnu, papriku, víno a ještě zhruba 10 minut dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a necháme přejít varem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.