Telecí řízky v medové marinádě
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceBalsamico ocet
- 4lžíceOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 400gramůKapie
- 350gramůKedlubna
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70mililitrůVíno bílé
- 0,5lžíceVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a poprášíme vegetou. Očištěné papriky a kedlubnu nakrájíme na proužky. V misce promícháme med s octem a olejem. Do marinády namočíme řízky na 30 minut.
- 2Naložené řízky osmažíme na másle z obou stran dozlatova. Poté přilijeme zbývající marinádu, vodu a na mírném plameni dusíme.
- 3Po 20 minutách přidáme kedlubnu, papriku, víno a ještě zhruba 10 minut dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.