Telecí řízky v paprice s hráškem

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek rozmražený nebo čerstvý krátce osolíme, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme polovinou vody a asi 8 minut podusíme a scedíme.
  • 2
    Telecí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova a přendáme na talíře. Do výpeku po mase přilijeme druhou polovinu vody, krátce povaříme, přidáme hrášek a ohřejeme. Vzniklou šťávou zalijeme maso na talířích a na každý plátek rozložíme volské oko.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.