Telecí řízky v paprice s hráškem
60 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 200gramůHrášek
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5kusůVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 2decilitryVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hrášek rozmražený nebo čerstvý krátce osolíme, orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme polovinou vody a asi 8 minut podusíme a scedíme.
- 2Telecí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova a přendáme na talíře. Do výpeku po mase přilijeme druhou polovinu vody, krátce povaříme, přidáme hrášek a ohřejeme. Vzniklou šťávou zalijeme maso na talířích a na každý plátek rozložíme volské oko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.