Telecí řízky v pivním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 3lžíceMouka polohrubá
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
113 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme a obalíme v mouce.
- 2Zbylou mouku v misce smícháme do jemného těstíčka s vajíčky, pivem, jemně nakrájenou petrželkou a solí.
- 3Plátky masa v připraveném těstíčku obalíme a pak je zvolna z obou stran smažíme v pánvi na rozehřátém oleji, až jsou měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.