Telecí s jablky
75 min.
![Česká republika](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/d0ce8c3ebafdc3cd82e4f312a6869d76c4fc501e.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůTelecí plec
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůJablka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
- 2Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a přidáme kousek másla.
- 3Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme. Můžeme přidat kousek másla.
- 4Udušenými jablky obložíme hotové telcí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.