Telecí se sušenými hříbky
65 min.
Ingredience
- 190gramůTelecí maso
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůHříbky sušené
- 400mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 2špetkyPepř bílý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté sušené houby dáme do misky a zelijeme je studenou vodou. Necháme je namočené min. 15 minut. Telecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velké přibližně 2x cm. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V kastrólu na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Maso osolíme, ochutíme kmínem, pepřem, přilijeme namočené houby i s vodou, přimícháme hořčici a pod poklicí maso budeme pomalu dusit doměkka 35-45 minut. Během dušení maso občas promícháme, pokud bude třeba, podlijeme ho ještě vodou. Podle chuti dosolíme.
- 3Měkké telící maso s houbami dáme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.