Telecí závitky s žampionovou náplní
120 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3špetkySůl
- Závitky
- 600gramůTelecí kýta
- 3lžičkySůl
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžícePečivo pšeničné jemné máslové
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
722 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno rozkrájíme na 4 plátky o síle cca 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem.
- 2Očištěné, omyté a osušené žampiony pokrájíme na plátky. Petrželku omyjeme o drobně pokrájíme. v pánvi si rozpustíme máslo, na něm podusíme žampióny, osolíme je a posypeme bílým pepřem a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté k nim přimícháme petrželku. Lžící pokládáme žampiónovou náplň na střed plátků masa, těsně je zavineme do závitků, převážeme nití, aby ani z bočních okrajů nic nevypadlo.
- 3V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany do zlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60 - 80 minut.
- 4Hotové závitky vyjmeme, odstraníme opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali do hladka Maizenu. Pomalu, za stálého míchání povaříme cca minutu, dochutíme solí. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.