Telecí závitky s žampionovou náplní

120 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
722 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno rozkrájíme na 4 plátky o síle cca 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem.
  • 2
    Očištěné, omyté a osušené žampiony pokrájíme na plátky. Petrželku omyjeme o drobně pokrájíme. v pánvi si rozpustíme máslo, na něm podusíme žampióny, osolíme je a posypeme bílým pepřem a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté k nim přimícháme petrželku. Lžící pokládáme žampiónovou náplň na střed plátků masa, těsně je zavineme do závitků, převážeme nití, aby ani z bočních okrajů nic nevypadlo.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany do zlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60 - 80 minut.
  • 4
    Hotové závitky vyjmeme, odstraníme opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali do hladka Maizenu. Pomalu, za stálého míchání povaříme cca minutu, dochutíme solí. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.