Telecí závitky se šunkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
124 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
858 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousek másla dáme do rendlíku, přidáme tuk odkrojený z plátků šunky a vyškvaříme. Přidáme cibuli rozkrájenou na jemno, petrželovou nať, očištěné a drobně pokrájené žampióny a podusíme. Poté ke směsi přimícháme rajčatový protlak, zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme cca 3 minuty.
  • 2
    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a na každý plátek položíme plátek šunky. Poté šunku potřeme nádivkou, řízky svineme a sepneme párátkem nebo převážeme nití.
  • 3
    Zbytek másla rozehřejeme, závitky na něm opečeme ze všech stran a poté je podlijeme a dusíme do měkka. Během dušení přidáme zbylou nádivku a trošku rajčatového protlaku. Omáčku dle chutí můžeme procedit anebo ji můžeme nechat nescezenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.