Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 150gramůRýže na sushi
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyŘasa Nori
- 8lžičekMajonéza
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaWasabi pasta
- 0,25kusAvokádo
- 800gramůLosos - filety
- 1lžíceOcet rýžový
- 150gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Okurky omyjeme a nakrájíme na proužky o délce asi 5 centimetrů, filet z lososa na osm stejných kousků. Omyté a vypeckované avokádo rozkrojíme na osm plátků a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhědlo. Listy salátu natrháme na osm stejných kousků.
- 2V misce smícháme ocet na suši s cukrem. Mícháme, dokud se cukr v octu nerozpustí.
- 3Do hlubší pánve nasypeme rýži a zalijeme vodou. Dusíme 20 minut než se odpaří voda a rýže bude lepkavá. Sundáme z plotny a necháme 10 minut odstát. Potom do rýže opatrně vmícháme směs octa s cukrem, rýže by měla zůstat nadýchaná.
- 4Pak vezmeme poloviny plátku řasy nori a drsnou stranou nahoru si ho položíme do dlaně. Vložíme na něj lžíci rýže.
- 5V misce si smícháme wasabi pastu s majonézou. Lžičku směsi natřeme opatrně na rýži.
- 6Vezmeme kousek salátu, krevetu, kousek lososa, proužek okurky a plátek avokáda a vše naskládáme na rýži potřenou směsí majonézy a wasabi pasty.
- 7Levý roh plátku řasy nori pokrytý rýží zvedneme a položíme ho přes náplň k pravému hornímu rohu. Levým palcem pomáháme rolovat. Potom pravý horní roh nepokryté části řasy nori obalíme přes závin a otočíme ho dolů a dozadu, aby nám vznikl kornout. Poslední roh řasy nori zvlhčíme vodou, aby se dobře přichytil. Stejným postupem svineme i zbylých sedm kornoutků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.