Temaki sushi pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek

60 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 150gramůRýže na sushi
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 4kusyŘasa Nori
    • 8lžičekMajonéza
    • 1kusSalát hlávkový
    • 1kusOkurka salátová
    • 3lžíceCitronová šťáva
    • 0,25lžičkaWasabi pasta
    • 0,25kusAvokádo
    • 800gramůLosos - filety
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 150gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky omyjeme a nakrájíme na proužky o délce asi 5 centimetrů, filet z lososa na osm stejných kousků. Omyté a vypeckované avokádo rozkrojíme na osm plátků a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhědlo. Listy salátu natrháme na osm stejných kousků.
  • 2
    V misce smícháme ocet na suši s cukrem. Mícháme, dokud se cukr v octu nerozpustí.
  • 3
    Do hlubší pánve nasypeme rýži a zalijeme vodou. Dusíme 20 minut než se odpaří voda a rýže bude lepkavá. Sundáme z plotny a necháme 10 minut odstát. Potom do rýže opatrně vmícháme směs octa s cukrem, rýže by měla zůstat nadýchaná.
  • 4
    Pak vezmeme poloviny plátku řasy nori a drsnou stranou nahoru si ho položíme do dlaně. Vložíme na něj lžíci rýže.
  • 5
    V misce si smícháme wasabi pastu s majonézou. Lžičku směsi natřeme opatrně na rýži.
  • 6
    Vezmeme kousek salátu, krevetu, kousek lososa, proužek okurky a plátek avokáda a vše naskládáme na rýži potřenou směsí majonézy a wasabi pasty.
  • 7
    Levý roh plátku řasy nori pokrytý rýží zvedneme a položíme ho přes náplň k pravému hornímu rohu. Levým palcem pomáháme rolovat. Potom pravý horní roh nepokryté části řasy nori obalíme přes závin a otočíme ho dolů a dozadu, aby nám vznikl kornout. Poslední roh řasy nori zvlhčíme vodou, aby se dobře přichytil. Stejným postupem svineme i zbylých sedm kornoutků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.