Tempura
30 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCeler řapíkatý
- 150gramůKuřecí prsa
- 1kusCitrony
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
58 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
892 mg
Postup přípravy
- 1Do remosky nalijeme 1 cm vrstvu oleje, přiklopíme a zapneme.
- 2Prošleháme vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vzniklo řídké těsto. Namáčíme do něj krevety, zeleninu nakrájenou tyčinky a maso nakrájené na proužky, ihned vkládáme do oleje.
- 3Smažíme dozlatova, necháme okapat na ubrousku.
- 4Podáváme s citrónem a sojovou omáčkou k namáčení tempury.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.