Tenké plátky
25 min.
Ingredience
- 1šálekMáslo čerstvé
- 1šálekCukr krupice
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2,5šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceRůžová voda
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
930 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravíme plechy na pečení, na které položíme pečící papír. Troubu předehřejeme na 190 °C.
- 2Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami. Mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto.
- 3Těsto uválíme do dvou šišek a dáme na 1 hodinu vychladnout. Když nám těsto dostatečně vychladlo, nakrájíme ho na slabé plátky. Plátky pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Jednotlivé plátky posypeme cukrem. Pečeme 10 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.