Tenké řezy
75 min.
Ingredience
- 1šálekMléko polotučné
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2šálkyMouka polohrubá
- 150gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceSirup javorový
- 1,4šálkyOřechy lískové
- 2lžíceMandle
- 230gramůČokoláda hořká
- 0,13šálekCukr krupice
- 0,75šálekMléko zahuštěné neslazené
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1873 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
145 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
18 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech na pečení.
- 2V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 100 g másla, půlku připraveného cukru, rozpuštěnou čokoládu a drcené mandle.
- 3Směs nalijeme do připraveného plechu. Pečeme 30 minut. Buchtu necháme vychladnout.
- 4V hrnci smícháme mléko, cukr, javorový sirup a kondenzované mléko, zahřejeme a nakonec vmícháme drcené ořechy.
- 5Touto směsí potřeme buchtu, nakonec ještě polijeme rozpuštěnou tmavou čokoládou.
- 6Po ztvrdnutí nakrájíme na řezy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.