Tepanjaki

30 min.
Mexiko

Ingredience

    • 600gramůKuřecí prsa
    • 1kusPaprika červená
    • 40mililitrůVíno rýžové čínské
    • 1kusPaprika zelená
    • 4kusyCibulka jarní
    • 10gramůZázvor celý
    • 10mililitrůOlej sezamový
    • 100gramůSójové výhonky
    • 400gramůKukuřice cukrová
    • 40mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, kukuřičné klásky na špalíčky. Kuřecí prsa pokrájíme na dlouhé nudličky silné zhruba 1/2 centimetru. Semen zbavené papriky nakrájíme na nudličky. Nudličky kuřecího masa, zeleninu i sójové výhonky rozložíme na mísu nebo velký talíř. Ve woku opékáme postupně zeleninu a kuřecí maso. Suroviny musejí mít kolem sebe dostatek prostoru, aby na ně mohlo teplo působit i ze stran.
  • 2
    V misce smícháme sójovou omáčku, sladké rýžové víno a nastrouhaný zázvor. Podáváme zvlášť jako dip — omáčku k namáčení opečených kousků kuřecího masa a zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.