Tepanjaki
30 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1kusPaprika červená
- 40mililitrůVíno rýžové čínské
- 1kusPaprika zelená
- 4kusyCibulka jarní
- 10gramůZázvor celý
- 10mililitrůOlej sezamový
- 100gramůSójové výhonky
- 400gramůKukuřice cukrová
- 40mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, kukuřičné klásky na špalíčky. Kuřecí prsa pokrájíme na dlouhé nudličky silné zhruba 1/2 centimetru. Semen zbavené papriky nakrájíme na nudličky. Nudličky kuřecího masa, zeleninu i sójové výhonky rozložíme na mísu nebo velký talíř. Ve woku opékáme postupně zeleninu a kuřecí maso. Suroviny musejí mít kolem sebe dostatek prostoru, aby na ně mohlo teplo působit i ze stran.
- 2V misce smícháme sójovou omáčku, sladké rýžové víno a nastrouhaný zázvor. Podáváme zvlášť jako dip — omáčku k namáčení opečených kousků kuřecího masa a zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.