Teplá celerová příloha
30 min.
Ingredience
- 500gramůCeler řapíkatý
- 1lžíceCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 4kostkyCukr kostkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer nakrájíme na 2 cm kostky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravený celer, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, cukr. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a za stálého míchání na mírném ohni dusíme doměkka. Před dokončením dušení dochutíme solí.
- 2Dušením cukr karamelizuje, proto celer dostane hnědou barvu. Hlavně před koncem dušení mícháme často, aby se cukr nepřipálil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.