Teplá celerová příloha

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný celer nakrájíme na 2 cm kostky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravený celer, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, cukr. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a za stálého míchání na mírném ohni dusíme doměkka. Před dokončením dušení dochutíme solí.
  • 2
    Dušením cukr karamelizuje, proto celer dostane hnědou barvu. Hlavně před koncem dušení mícháme často, aby se cukr nepřipálil.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.