Teplá jablka s ostružinovým přelivem
70 min.
Ingredience
- Ostružinový přeliv:
- 100gramůMandle plátky
- 2lžíceCukr třtinový
- 100gramůOstružiny
- 0,2lžičkaNové koření mleté
- 0,2lžičkaCitronová kůra
- Příprava jablek
- 4kusyJablka
- 4lžičkyŠťáva citrónová
- 300mililitrůVíno portské
- 1kusSkořice celá
- Příprava pečení
- Zahuštění vypečené šťávy
- 2lžičkyPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
10 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Troubu dáme předehřát na 200°C, zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla.
- 2Příprava jablek: Omytá jablka osušíme, škrabkou vyřízneme jádřince a jablka po obvodu mělce nařízneme. Střed každého jablka zalijeme 1 lžičkou citronové šťávy, aby ovoce zůstalo světlé. Potom jablka vyrovnáme do připravené zapékací mísy. Do otvorů jablek, vzniklých po odejmutí jadřinců, rozdělíme ostružinovou náplň, jablka zalijeme portským vínem a do zapékací mísy přidáme kousky 1 rozlámaného svitku skořice. Takto připravená jablka pečeme asi 40 minut. Po upečení vypečenou šťávu zahustíme pudinkem a mezitím jablka uchováme v teple. Pečená jablka s ostružinovou náplní zalijeme zahuštěnou šťávou. Tento moučník servírujeme horký.
- 3Ostružinový přeliv: V misce smícháme mandlové lupínky s opláchnutými ostružinami, citronovou kůrou, třtinovým cukrem a náplň ochutíme mletým novým kořením. Tuto směs rozdělíme do kruhových otvorů jablek, vzniklých po vyjmutí jádřinců.
- 4Zahuštění vypečené šťávy: Ve studené vodě rozmícháme 2 lžičky vanilkového pudinku. Rozmíchaný pudinkový prášek mícháme s vypečenou šťávou z jablek na mírném ohni do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.