Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem
20 min.
Ingredience
- 1kusRohlíky bílé
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 6lžicKřen
- 2lžičkyCukr krupice
- 3špetkySůl
- 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rohlík pokrájíme na kostičky, dáme do rendlíku a zalijeme mlékem. Kostičky necháme nabobtnat, v mléce je povaříme a kvedlačkou rozmělníme.
- 2Křen oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme do mléka. Vaříme pomalu 2-3 minuty a rendlík s omáčkou odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti osladíme, osolíme a nakonec přimícháme 1-2 lžíce zakysané husté smetany. Omáčku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.