Teplá mléčná omáčka s křenem a rohlíkem

20 min.

Ingredience

    • 1kusRohlíky bílé
    • 5decilitrůMléko plnotučné
    • 6lžicKřen
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 3špetkySůl
    • 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlík pokrájíme na kostičky, dáme do rendlíku a zalijeme mlékem. Kostičky necháme nabobtnat, v mléce je povaříme a kvedlačkou rozmělníme.
  • 2
    Křen oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme do mléka. Vaříme pomalu 2-3 minuty a rendlík s omáčkou odstavíme z plotny. Omáčku podle chuti osladíme, osolíme a nakonec přimícháme 1-2 lžíce zakysané husté smetany. Omáčku podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.