Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu
50 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná celozrnná
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceHořčice
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Do rozehřátého másla přidáváme po lžičkách mouku za stálého míchání. Když je mouka dobře rozmíchaná, necháme jíšku mírně vychladnout. Poté jíšku nad mírným plamenem ředíme vodou a vaříme 30 minut, aby mouka ztratila moučnou chuť. Potom za stálého míchání přidáváme hořčici a mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.