Teplá smetanová omáčka ke chřestu s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1lžíceBazalka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
343 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme nadrobno. Rozehřejme máslo. Ve vodní lázni smícháme žloutky, citronovou šťávu a sůl. Po kapkách pomalu všleháváme máslo. Ve smetaně rozmícháme rajčatový protlak s rajčaty a přimícháváme do žloutků s citronovou šťávou. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.
- 2Na závěr přimícháme sekanou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.