Teplé bramborové koláčky s eidamem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Chřest očistíme, opláchneme, nakrájený na menší kousky uvaříme. Vařené brambory zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vařené půlky brambor potřeme rajčatovým protlakem a naskládáme je řeznou plochou nahoru do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou jsme před tím vymazali máslem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Každou bramboru v misce nebo na pekáčku obložíme nejprve kolečky tvrdého salámu, potom tenkými plátky rajčat, pak vařeným chřestem, nakonec plátky eidamu, seříznutými podle tvaru brambor. Takto připravené bramborové koláčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.