Teplý bramborový salát s jarními cibulkami a koriandrem
35 min.

Ingredience
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1000gramůBrambory rané
- 1lžičkaSůl mořská
- 3kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vsypeme omyté, podélně rozkrojené nové brambory, osolíme je a restujeme 5 minut.
- 2Potom přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekané stroužky česneku a ještě chvíli restujeme.
- 3Přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání zvolna vaříme, až brambory změknou.
- 4Odstavíme z plotny a přidáme šťávu z limetky, nasekaný korinadr, osolíme a můžeme ještě pokapat olivovým olejem.
- 5Salát podáváme teplý, ozdobený dílky limetky a nasekanou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.