Teplý salát z mušlí

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s bílým vínem a vaříme pod pokličkou. Občas hrncem potřeseme, aby se mušle otevřely. Uvařené mušle vyjmeme, necháme okapat a vývar uchováme. Lastruy odstraníme a vyřadíme neotevřené mušle. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na širší plátky. Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou šalotku, přidáme anýz a mícháme 2-3 minuty. Potom přidáme na kousky nakrájený celer, brambory a okurku. Vývar z mušlí přecedíme přes jemné síto, asi 150ml vlijeme do hrnce a zvolna povaříme 5 minut. Potom vložíme mušle, přilijeme smetanu, zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.