Teplý salát z mušlí
60 min.
Ingredience
- 1500gramůMušle slávky
- 150mililitrůVíno bílé
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaAnýz mletý
- 5kusůCeler řapíkatý
- 90mililitrůSmetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s bílým vínem a vaříme pod pokličkou. Občas hrncem potřeseme, aby se mušle otevřely. Uvařené mušle vyjmeme, necháme okapat a vývar uchováme. Lastruy odstraníme a vyřadíme neotevřené mušle. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na širší plátky. Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou šalotku, přidáme anýz a mícháme 2-3 minuty. Potom přidáme na kousky nakrájený celer, brambory a okurku. Vývar z mušlí přecedíme přes jemné síto, asi 150ml vlijeme do hrnce a zvolna povaříme 5 minut. Potom vložíme mušle, přilijeme smetanu, zamícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.