Teplý vaječný předkrm vařený v páře
13 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 12kusůChřest sterilovaný
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
21 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z výhonků sterilovaného chřestu odkrojíme hlavičky.
- 2Formičky na puding nebo varné misky vymažeme máslem. Do každé misky dáme po lžíci osolené smetany, na smetanu rozklepneme vejce a na konec urovnáme okolo žloutku hlavičky chřestu. Vaříme ve vodní lázni jen do té doby, než ztuhnou bílky - žloutek musí zůstat vláčný. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Teplý vaječný předkrm vařený v páře
Vynikající a rychlý předkrm 😋