Terijaki hovězí
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůHovězí maso zadní
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCukr třtinový
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme solamyl se sherry, vmícháme vinný ocet, sójovou omáčku, třtinový cukr, rozdrcený česnek, skořici a strouhaný zázvor. Hovězí maso pokrájíme a necháme dvě hodiny marinovat v této omáčce. Poté vyndáme maso z omáčky a omáčku nalijeme na pánev.
- 2Maso napichujeme střídavě s jarní cibulkou a paprikou na dřevěné jehly, které jsme si předem namočili do vody.
- 3Omáčku prohřejeme za občasného míchání.
- 4Kebaby grilujeme 8 minut a občas otočíme a potřeme zbývající omáčkou. Poté rozdělíme na talíře, polijeme zbývající omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.