Terijaki hovězí

30 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
    • 450gramůHovězí maso zadní
    • 8kusůCibulka jarní
    • 1kusPaprika žlutá
    • 2lžíceSherry brandy
    • 2lžíceOcet vinný
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 1stroužekČesnek
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
    • 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme solamyl se sherry, vmícháme vinný ocet, sójovou omáčku, třtinový cukr, rozdrcený česnek, skořici a strouhaný zázvor. Hovězí maso pokrájíme a necháme dvě hodiny marinovat v této omáčce. Poté vyndáme maso z omáčky a omáčku nalijeme na pánev.
  • 2
    Maso napichujeme střídavě s jarní cibulkou a paprikou na dřevěné jehly, které jsme si předem namočili do vody.
  • 3
    Omáčku prohřejeme za občasného míchání.
  • 4
    Kebaby grilujeme 8 minut a občas otočíme a potřeme zbývající omáčkou. Poté rozdělíme na talíře, polijeme zbývající omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.