Terina z kachních jater s mandlemi
80 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 15gramůSůl mořská
- 1kilogramJátra kachní
- 2lžičkyPepř bílý
- 2centilitryBrandy Armagnac
- 4centilitryVíno portské
- 2kusyJablka
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kachní játra omyjeme. Odkapaná játra zbavíme žilek a šlach, dáme je do mísy a necháme přibližně hodinu v pokojové teplotě odstát. Potom je osolíme mořskou solí, opepříme, zalijeme portským vínem a Armagnacem.
- 2Zakryjeme a necháme přes noc v této marinádě.
- 3Druhý den do jater přimícháme oloupaná jádra mandlí. Formu na terinu vyložíme alobalem (2x větší než je obsah nádoby) a naplníme ji kachními játry s mandlemi i s marinádou, dobře terinu alobalem uzavřeme a nádobu ponoříme do hlubokého pekáče s vroucí vodou, kterou dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150°C přibližně 45 minut.
- 4Terinu s játry po upečení necháme vychladnout, pak ji zatížíme a dáme přes noc do chladničky. Druhý den játra vyklopíme, opatrně sebereme vylisovaný tuk, který znovu rozehřejeme a celou játrovou terinu rovnoměrně přelijeme.
- 5Když tuk zatuhne, terinu z kachních jater pokrájíme na porce a podáváme obloženou čerstvým hlávkovým salátem a nakrájenými jablky na měsíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.