Terina z kachních jater s mandlemi

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůMandle
    • 15gramůSůl mořská
    • 1kilogramJátra kachní
    • 2lžičkyPepř bílý
    • 2centilitryBrandy Armagnac
    • 4centilitryVíno portské
    • 2kusyJablka
    • 1kusSalát hlávkový
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní játra omyjeme. Odkapaná játra zbavíme žilek a šlach, dáme je do mísy a necháme přibližně hodinu v pokojové teplotě odstát. Potom je osolíme mořskou solí, opepříme, zalijeme portským vínem a Armagnacem.
  • 2
    Zakryjeme a necháme přes noc v této marinádě.
  • 3
    Druhý den do jater přimícháme oloupaná jádra mandlí. Formu na terinu vyložíme alobalem (2x větší než je obsah nádoby) a naplníme ji kachními játry s mandlemi i s marinádou, dobře terinu alobalem uzavřeme a nádobu ponoříme do hlubokého pekáče s vroucí vodou, kterou dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 150°C přibližně 45 minut.
  • 4
    Terinu s játry po upečení necháme vychladnout, pak ji zatížíme a dáme přes noc do chladničky. Druhý den játra vyklopíme, opatrně sebereme vylisovaný tuk, který znovu rozehřejeme a celou játrovou terinu rovnoměrně přelijeme.
  • 5
    Když tuk zatuhne, terinu z kachních jater pokrájíme na porce a podáváme obloženou čerstvým hlávkovým salátem a nakrájenými jablky na měsíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.