Terina z mořského jazyka

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
224 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychlazené plátky mořského jazyka rozmělníme a prolisujeme sítem.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se zakysanou smetanou postupně vmícháme do rozmělněného rybího masa. Osolíme a opepříme.
  • 3
    4 hrnky vymažeme olejem a naplníme připravenou směsí 1cm pod okraj. Vložíme do vodní lázně, povaříme 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 4
    Očištěné a omyté krevety vložíme do ohřátého humrového vývaru. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v humrovém vývaru. Když vývar začne želírovat, zalijeme jím teriny. Přikryjeme a vychladíme.
  • 5
    Před podáváním hrnky krátce namočíme do horké vody a obsah vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.