Terina z mořského jazyka
40 min.
Ingredience
- 200gramůMořský jazyk
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 125mililitrůVývar z humrů
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
224 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vychlazené plátky mořského jazyka rozmělníme a prolisujeme sítem.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se zakysanou smetanou postupně vmícháme do rozmělněného rybího masa. Osolíme a opepříme.
- 34 hrnky vymažeme olejem a naplníme připravenou směsí 1cm pod okraj. Vložíme do vodní lázně, povaříme 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 4Očištěné a omyté krevety vložíme do ohřátého humrového vývaru. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v humrovém vývaru. Když vývar začne želírovat, zalijeme jím teriny. Přikryjeme a vychladíme.
- 5Před podáváním hrnky krátce namočíme do horké vody a obsah vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.