Terina z mořského jazyka s krevetami
42 min.
Ingredience
- 200gramůMořský jazyk
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceOlej rostlinný
- 125mililitrůVývar z humrů
- 1litrVoda pitná
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 2plátkyŽelatina
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
812 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky z mořského jazyka rozkrájíme na kousky, rozmačkáme vidličkou a pak prolisujeme přes síto. Ušleháme tuhý sníh z bílku. Vyrobený tuhý sníh a zakysanou smetanu střídavě vmícháváme do prolisovaného rybího masa. Nakonec směs z mořského jazyka lehce osolíme a opepříme.
- 2Čtyři menší formičky na terinu si lehce vymažeme olejem. Vyrobenou hmotou je naplníme, necháme pouze mezeru 1 centimetr pod okraj. Do většího kastrolu vlijeme vodu a zahřejeme. Vložíme do ní naplněné formičky tak, aby byly ponořené asi do poloviny. Zahříváme ve vodní lázni 10 minut. Potom formičky vyjmeme z kastrolu a necháme je na vzduchu vychladnout.
- 3Humrový vývar si rozehřejeme v menším hrnku a přidáme do něj krevety. V menším hrníčku si ve studené vodě necháme nabobtnat 2 plátky želatiny. Pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme ji do humrového vývaru. Počkáme, dokud se nerozpustí. Když začne vývar želírovat, přelijeme jím teriny. Přikryjeme je a necháme vychladnout v chladničce. Pak formičky znovu částečně ponoříme do horké vody. Pak jejich obsah vyklopíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.