Terina z uzeného lososa a pstruha

53 min.
Francie

Ingredience

    • 200gramůLosos uzený
    • 200gramůPstruh uzený
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 250mililitrůVývar rybí
    • 2špetkyPepř bílý
    • 2špetkySůl
    • 50gramůKaviár
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 4plátkyŽelatina
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
26 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku vlijeme studenou vodu a vložíme do ní 4 plátky želatiny, které v ní necháme nabobtnat.
  • 2
    Do druhého hrnku vlijeme 3 lžíce rybího vývaru a zahřejeme na mírném plameni. Vložíme do teplého vývaru nabobtnalou želatinu, ze které jsme předtím vymačkali přebytek vody. Jakmile se želatina ve vývaru zcela rozpustí, necháme ji vychladnout. Polovinu chladné želatiny vlijeme do vypláchnuté formy na terinu, která má objem 1 litr. Počkáme, až želatina v terině ztuhne.
  • 3
    Na kousky o velikosti sousta nakrájíme uzeného lososa a vložíme kousky do mixéru. Přilijeme k nim 100 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do misky.
  • 4
    Uzeného pstruha pokrájíme také na kousky o velikosti sousta. Vhodíme do mixéru a přilijeme zbylých 150 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do další misky.
  • 5
    Obě rozmixované ryby opepříme a osolíme.
  • 6
    Lososovou směs vlijeme do nádoby na terinu na vrstvu ztuhlé želatiny. Uprostřed vrstvy uděláme rýhu, kterou naplníme kaviárem. Zalijeme pstruhovou směsí. Naplněnou formou opatrně zlehka klepeme na navlhčené utěrce, aby se uvolnil vzduch mezi vrstvami. Pak navrch přilijeme ještě zbytek želatiny. Necháme v chladničce 30 minut vychladit. Pak terinu krájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.