Teriyaki kuřecí
25 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej stolní
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 25gramůZázvor celý
- 450gramůKuřecí prsa
- 125gramůHrášek
- 90gramůBambusové výhonky
- 90gramůCibulka jarní
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Smícháme olej se sójovou omáčkou, s medem, víno, s česnekem, se zázvorem s hořčicí. Do marinády vložíme kousky kuřete, řádně je obalíme a 2 hodiny necháme v chladničce.
- 2Kuřecí maso vyjmeme z marinády a do rozpáleného woku nalijeme polovinu marinády. Potom přisypeme kuřecí maso a smažíme je 3-4 minuty, až získá barvu. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, jarní cibulku a vše smažíme další 2 minuty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.