Teryiaki losos
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 5lžicOmáčka sójová
- 5lžicVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
53 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zázvor oloupeme a nastrouháme.
- 2Česnek také nastrouháme.
- 3Ve velké míse smícháme sójovou omáčku, mirin, cukr, zázvor a česnek a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme lososa a necháme marinovat nejlépe přes noc.
- 4Grilujeme 20 minut, v průběhu potíráme marinádou. Zbytek marinády svaříme na sirupovitou hmotu a přelijeme jí lososa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.