Tessinský chlebový dort

43 min.
Evropa

Ingredience

    • 80gramůMandle
    • 3kusyVejce slepičí
    • 100gramůHrozinky
    • 6lžicMartell cognac
    • 120gramůČokoláda hořká
    • 100gramůCukr třtinový
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 220gramůChléb konzumní
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 80gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 80gramůKandovaná citronová kůra
    • 0,5litrMléko plnotučné
    • 0,5kusCitrony
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb přelijeme horkým mlékem. Rozinky namočíme do koňaku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nalámanou hořkomléčnou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
  • 2
    Vlhký chléb prohněteme, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, kakao, rozpuštěnou čokoládu, strouhanou citrónovou kůru, kandovanou pomerančovou a citronovou kůru, rozinky, mandlové lupínky a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.
  • 3
    Formu do mikrovlné trouby o velikosti 22 cm vymažeme máslem, dáme do ní chlebovou směs a na 360 W a 200°C při horním i dolním ohřevu pečeme v mikrovlné troubě 2 minuty, pak snížíme troubu na 180 W a pečeme ještě 22 minut. Před koncem pečení zkusíme dort špejlí, je-li dost propečený. Hotový necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.