Tessinský chlebový dort
43 min.
Ingredience
- 80gramůMandle
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůHrozinky
- 6lžicMartell cognac
- 120gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr třtinový
- 2lžičkyCukr vanilka
- 2lžíceKakao - prášek
- 220gramůChléb konzumní
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůKandovaná pomerančová kůra
- 80gramůKandovaná citronová kůra
- 0,5litrMléko plnotučné
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Chléb přelijeme horkým mlékem. Rozinky namočíme do koňaku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nalámanou hořkomléčnou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
- 2Vlhký chléb prohněteme, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, kakao, rozpuštěnou čokoládu, strouhanou citrónovou kůru, kandovanou pomerančovou a citronovou kůru, rozinky, mandlové lupínky a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.
- 3Formu do mikrovlné trouby o velikosti 22 cm vymažeme máslem, dáme do ní chlebovou směs a na 360 W a 200°C při horním i dolním ohřevu pečeme v mikrovlné troubě 2 minuty, pak snížíme troubu na 180 W a pečeme ještě 22 minut. Před koncem pečení zkusíme dort špejlí, je-li dost propečený. Hotový necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.