Těstíčkové pochoutky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené vepřové maso z kýty, kuřecí prsa, vepřová a kuřecí játra, rybí filé, jablko a ananas - vše pokrájíme na malé plátky. Postupně maso posypeme grilovacím kořením. Kousky ananasu a plátky jablek se slupkou posypeme též grilovacím kořením, ale odložíme je do druhé mísy.
  • 2
    Připravíme na obalení těstíčko: do mísy nalijeme bílé víno, přidáme k němu vejce, hladkou mouku, mletý zázvor a sůl podle chuti. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Jednu třetinu odlijeme do druhé misky, toto těstíčko použijeme na obalení ovoce.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Kousky masa a jater namáčíme do těstíčka a smažíme je postupně z každé strany dozlatova. Když máme maso a játra usmažené a odložené v předehřáté míse, usmažíme v těstíčku malé plátky rybího filé.
  • 4
    Zbylý omastek po masu a rybím filé z pánve odstraníme, v pánvi rozehřejeme nový olej s kouskem másla. Ovoce namáčíme do těstíčka, které jsme odlili do druhé misky a smažíme je dozlatova z každé strany. Usmažené ovocné kousky zamícháme do mísy k masovým kouskům. Mísu s usmaženými kousky dáme na stůl. Každý strávník si z mísy vybere usmažené kousky sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.