Těsto na bábovku kynuté

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
538 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí vsypeme do vlažného mléka, zamícháme a necháme vzejít.
  • 2
    V míse promícháme mouku s cukrem a solí, přidáme máslo, rozklepneme do mísy vejce, přidáme kvásek, promícháme a vypracujeme těsto. Mísu překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout. Doba kynutí je podle teploty přibližně 60 minut.
  • 3
    Formu na bábovku plníme těstem asi jen do poloviny, zbytek nabyde pečením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.