Těsto na bábovku kynuté
30 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 375gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 20gramůDroždí sušené
- 15gramůSůl
- 25gramůCukr moučkový
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
538 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Droždí vsypeme do vlažného mléka, zamícháme a necháme vzejít.
- 2V míse promícháme mouku s cukrem a solí, přidáme máslo, rozklepneme do mísy vejce, přidáme kvásek, promícháme a vypracujeme těsto. Mísu překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout. Doba kynutí je podle teploty přibližně 60 minut.
- 3Formu na bábovku plníme těstem asi jen do poloviny, zbytek nabyde pečením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.