Těsto na bábovku s hrozinkami
30 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 7kusůVejce slepičí
- 20gramůDroždí sušené
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůSůl
- 20gramůCukr moučkový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůHrozinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
908 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Sušené droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít.
- 2V míse promícháme mouku, sůl, cukr, přidáme vejce, máslo, hrozinky, přilijeme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Mísu s těstem překyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Těsto bude kynout asi hodinu.
- 3Formu na bábovku naplníme těstem asi jen z poloviny, jelikož těsto při pečení ještě nabyde na objemu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.