Těsto na bábovku s hrozinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
908 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    V míse promícháme mouku, sůl, cukr, přidáme vejce, máslo, hrozinky, přilijeme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Mísu s těstem překyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Těsto bude kynout asi hodinu.
  • 3
    Formu na bábovku naplníme těstem asi jen z poloviny, jelikož těsto při pečení ještě nabyde na objemu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.