Těsto na croissanty

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
54 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, mléka, vody, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Po vykynutí je dáme ještě na jednu hodinu do lednice v míse přikryté potravinářskou fólií.
  • 2
    Mezitíme si připravíme dva obdélníky pečícího papíru o velikost 20x40 cm. Poté papír přehneme tak, abychom získali dvě kapsy o velikosti 20x20 cm. V každé této kapse vyválíme jedno máslo na placku tak, aby bylo všude stejně silné. Dáme chladit do lednice.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na čtverec o velikosti 30x30 cm. Položíme na něj máslo tak, aby každý roh másla ukazoval do středu hrany čtverce. Těsto přehneme tak, abychom do něj máslo celé zabalili. Těsto teď vypadá jako dopis. Poté přehneme na třetiny, zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu kynout v lednici.
  • 4
    Totéž uděláme s druhým těstem.
  • 5
    Po hodině těsto vezmeme z lednice – mělo by být krásně nakytuté – a rozválíme ho opět na čtverec o velikosti 30x30 cm. Poté opět přeložíme na třetiny a necháme hodinu kynout.
  • 6
    Totéž uděláme ještě jednou, dáme znovu na hodinu chladit. Poté opakujeme a tentokrát necháme kynout dvě hodiny. Tím jsme si připravili vrstvené těsto, ze kterých už můžeme snadno vytvořit máslové croissanty.
  • 7
    Pečeme 15 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.