Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1034 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
6 g
Cukr
277 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody.
  • 2
    Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.
  • 3
    Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
  • 4
    Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.).
  • 5
    Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.
  • 6
    Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.