Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente
55 min.

Ingredience
- 1,2kilogramyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kilogramMouka pšeničná - Semolina
- 360gramůVejce slepičí
- 500gramůOlej olivový
- 90gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1034 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
6 g
Cukr
277 mg
Postup přípravy
- 1Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody.
- 2Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.
- 3Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
- 4Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.).
- 5Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.
- 6Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.