Těsto na italské těstoviny
25 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
391 mg
Postup přípravy
- 1Na vál vysypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce a přidáme ještě dva žloutky. Vidličkou pomalu zapracujeme vejce do mouky. Vypracujeme tuhé těsto, které mísíme ještě přibližně 5-8 minut, aby těsto získalo onu osobitou vláčnost.
- 2Hotové těsto rozválíme na moukou posypaném vále na tenký plát, z kterého nakrájíme nudle. Můžeme také použít speciální strojek na těstoviny. Těsto také můžeme zabalit do potravinářské fólie a odložit k pozdějšímu zpracování do lednice. Těsto nenecháváme nezabalené, aby nám neuschlo.
- 3Hotové těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě, scedíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.