Těsto na italské těstoviny

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
391 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál vysypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce a přidáme ještě dva žloutky. Vidličkou pomalu zapracujeme vejce do mouky. Vypracujeme tuhé těsto, které mísíme ještě přibližně 5-8 minut, aby těsto získalo onu osobitou vláčnost.
  • 2
    Hotové těsto rozválíme na moukou posypaném vále na tenký plát, z kterého nakrájíme nudle. Můžeme také použít speciální strojek na těstoviny. Těsto také můžeme zabalit do potravinářské fólie a odložit k pozdějšímu zpracování do lednice. Těsto nenecháváme nezabalené, aby nám neuschlo.
  • 3
    Hotové těstoviny uvaříme ve vařící a osolené vodě, scedíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.