Těsto na koblihy
32 min.

Ingredience
- 1000mililitrůVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 625gramůMouka pšeničná hladká
- 13kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Cukr
3 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, cukr, máslo, přivedeme k varu, povaříme dvě minuty. Stáhneme z ohně, pomalu přisypáváme mouku, stále mícháme. Těsto necháme chladnout. Vlažné těsto, vařečkou promícháme a když se nelepí, zapracujeme do něj postupně všechna vejce.
- 2Z vychladlého těsta tvarujeme koblihy, které plníme náplněmi podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.