Těsto na koláčky kynuté

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
323 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme špetku cukru, necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, sůl, přidáme máslo, vejce, všechny suroviny spolu promícháme. Přilijeme kvásek, zapracujeme do těsta, mísu překryjeme utěrkou, dáme na teplé místo vykynout. Těsto bude kynout podle teploty 1 až 1,5 hodiny.
  • 3
    Z těsta tvoříme koláčky nebo briošky s různými náplněmi podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.