Těsto na koláčky kynuté
30 min.

Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 12gramůDroždí sušené
- 10gramůSůl
- 25gramůCukr moučkový
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
323 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme špetku cukru, necháme na teplém místě vzejít.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, sůl, přidáme máslo, vejce, všechny suroviny spolu promícháme. Přilijeme kvásek, zapracujeme do těsta, mísu překryjeme utěrkou, dáme na teplé místo vykynout. Těsto bude kynout podle teploty 1 až 1,5 hodiny.
- 3Z těsta tvoříme koláčky nebo briošky s různými náplněmi podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.