Těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny
40 min.
Ingredience
- 350mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 700gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 30gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme rozklepnuté vajíčko a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.
- 4Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.