Těsto na pitu a závin z Balkánu

20 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Vápník
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základem pity je několik plátů těsta, které vždy potřené omastkem, pokládáme na sebe a plníme různými náplněmi.
  • 2
    Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme olej, vlažnou vodu a sůl.
  • 3
    Vymícháme a přeložíme na pomoučený vál, kde těsto ručně vypracujeme. Správná konzistence těsta na pitu je, když se odlepuje od prstů a tvoří se vzduchové bubliny. Potom těsto rozdělíme na 2 díly, přibližně v průměru 15 cm z každého vytvarujeme kouli, kterou pomažeme olejem, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme 1 hodinu uležet.
  • 4
    Podle toho, jaký pokrm chceme připravit, těsto rozdělíme na potřebný počet dílů, každý vyválíme na velmi tenký plát.
  • 5
    Většinou k přípravě pit je potřeba minimálně 2 až 20 vrstev těsta, které vždy, než je na sebe položíme (a plníme), potíráme máslem nebo olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.