Těsto na pitu a závin z Balkánu
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 0,5kilogramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Vápník
13 mg
Postup přípravy
- 1Základem pity je několik plátů těsta, které vždy potřené omastkem, pokládáme na sebe a plníme různými náplněmi.
- 2Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme olej, vlažnou vodu a sůl.
- 3Vymícháme a přeložíme na pomoučený vál, kde těsto ručně vypracujeme. Správná konzistence těsta na pitu je, když se odlepuje od prstů a tvoří se vzduchové bubliny. Potom těsto rozdělíme na 2 díly, přibližně v průměru 15 cm z každého vytvarujeme kouli, kterou pomažeme olejem, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme 1 hodinu uležet.
- 4Podle toho, jaký pokrm chceme připravit, těsto rozdělíme na potřebný počet dílů, každý vyválíme na velmi tenký plát.
- 5Většinou k přípravě pit je potřeba minimálně 2 až 20 vrstev těsta, které vždy, než je na sebe položíme (a plníme), potíráme máslem nebo olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.