Těsto na pizzu

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
600 mg
Vápník
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.
  • 2
    Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Následně těsto necháme 30 minut kynout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 8. 2015
Těsto na pizzu
Dobré těsto na pizzu, ale doporučuji snížit množství droždí na 12 - 15 g na 400 g mouky, což je úplně dostačující. Dělávám ho už dlouho. Množství ze 400 g mouky vyjde na 2 velké pizzy, vody bych na začátku dala 2 dl.