Těsto na pizzu Ambiente
30 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůDroždí
- 0,5litrVoda pitná
- 75gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
2 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Vápník
43 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
- 2Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc.
- 4Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.