Těsto na pizzu Ambiente

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,4kilogramyMouka pšeničná hladká T 650
    • 150gramůDroždí
    • 0,5litrVoda pitná
    • 75gramůSůl
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
2 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Vápník
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
  • 2
    Těsto necháme aspoň hodinu vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc.
  • 4
    Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.