Těsto na pizzu se sušeným droždím
30 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžíceDroždí sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut.
- 2Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct.
- 3Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Těsto na pizzu se sušeným droždím
Těsto na pizzu dělávám hlavně z hladké mouky, čerstvého droždí, vody a oleje. Nyní jsem udělala změnu. Při použití sušeného droždí nikdy nedělám kvásek, ale droždí smíchám s moukou, solí a cukrem, přidám vlažnou tekutinu, tuk a zadělám běžným způsobem těsto. Těsto jsem rozdělila na tři díly a postupně pekla v předehřáté malé remosce o průměru 22 cm. Při použití sušeného droždí se vždy držím doporučení výrobce, co se dávkování týká. Pizza chutnala.