Těsto na pizzu se sušeným droždím

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut.
  • 2
    Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct.
  • 3
    Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Těsto na pizzu se sušeným droždím
Těsto na pizzu dělávám hlavně z hladké mouky, čerstvého droždí, vody a oleje. Nyní jsem udělala změnu. Při použití sušeného droždí nikdy nedělám kvásek, ale droždí smíchám s moukou, solí a cukrem, přidám vlažnou tekutinu, tuk a zadělám běžným způsobem těsto. Těsto jsem rozdělila na tři díly a postupně pekla v předehřáté malé remosce o průměru 22 cm. Při použití sušeného droždí se vždy držím doporučení výrobce, co se dávkování týká. Pizza chutnala.