Těstovinová polévka s fazolemi
95 min.
Ingredience
- 250gramůFazole Borlotti
- 850gramůVepřové koleno uzené
- 60gramůCibule
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyPepř cayenský
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 125gramůTagliatelle
- 5gramůSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
49 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
686 mg
Cukr
584 mg
Postup přípravy
- 1Do vody na 1 hodinu namočíme fazole, potom je scedíme a propláchneme.
- 2Do velkého hrnce dáme uzené koleno, nakrájenou cibuli, skořici, cayenský pepř, fazole, olivový olej a vývar doplněný studenou vodou tak, aby všechny suroviny byly zakryté. Pod pokličkou a zvolna vaříme asi 1 hodinu, až fazole změknou a začnou polévku zahušťovat. Koleno vyjmeme a okrájíme z něj maso. Kousky masa vrátíme do polévky. Nakonec přisolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní přelámané těstoviny a uvaříme je al dente.
- 3Polévku odstavíme a před podáváním necháme 1-2 minuty stát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.