Těstovinová rýže
25 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody a vypracujeme tužší hladké těsto. Tuhost těsta regulujeme vodou. Těsto důkladně prohněteme a strouháme na hrubém struhadle rovnou do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se rýže nelepila, povaříme 5 minut a scedíme. Do těstovinové rýže přimícháme trochu másla a ještě teplé podáváme.
- 2Těstovinovou rýži používáme všude tam, kde bychom použili klasické těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.