Těstovinové halušky
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku se solí a kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
- 2Těsto protlačíme sítem na halušky do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi 5 minut, vyjmeme je a přendáme do studené vody. Před podáváním halušky prohřejeme na rozpuštěném másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.