Těstovinové řezy
30 min.
Ingredience
- 120gramůNudlové těsto
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůJahody zahradní
- 250gramůBorůvky
- 250gramůMaliny
- 4kusyMučenka
- 20gramůCukr moučkový
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
50 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme na pláty. Plátky těsta uvaříme po dvou ve velkém množství osolené vody al dente. Do vody přidáme trochu oleje, aby se plátky neslepily. Vyjmeme je, opláchneme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme napříč, každý na 3 díly.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a postupně v něm smažíme plátky těsta dozlatova. Osušíme je na papírových ubrouscích.
- 3Šlehačku ušleháme. Na 4 talířky položíme po jednom plátku těsta, upravíme na ně trochu šlehačky, lesních plodů a dužniny mučenky a poprášíme moučkovým cukrem. Navrch položíme další plátek těsta a navrstvíme šlehačku a ovoce. Zakončíme třetím plátkem těsta.
- 4Dezert pocukrujeme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.