Těstovinové rizoto s houbami a chřestem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůTěstoviny čtyřvaječné
    • 200gramůChřest zelený
    • 2,5litryVoda pitná
    • 200gramůRyzce čerstvé
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaŠťáva citrónová
    • 2kostkyMasox
    • 2baleníOmáčka boloňská
    • 2lžíceTuk
    • 150mililitrůSmetana sladká 12%
    • 0,2lžičkaSůl
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
213 mg
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme.
  • 2
    Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.