Těstovinové rizoto s houbami a chřestem
50 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 200gramůChřest zelený
- 2,5litryVoda pitná
- 200gramůRyzce čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 2kostkyMasox
- 2baleníOmáčka boloňská
- 2lžíceTuk
- 150mililitrůSmetana sladká 12%
- 0,2lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
213 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme.
- 2Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.