Těstovinové závitky s ricottou
40 min.
Ingredience
- 400gramůLasagne
- 400gramůRicotta
- 1kusVejce slepičí
- 3gramyMuškátový oříšek
- 50gramůBylinky čerstvé - svazek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůOmáčka na těstoviny
- 40gramůSýr Parmezán
- 20gramůBazalka
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
361 mg
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.
- 2Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).
- 3Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.