Těstovinové závitky s ricottou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
361 mg
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé plátky těsta vaříme ve slané vodě al dente. Mícháme je, aby se neslepily.
  • 2
    Smícháme v míse sýr ricotta, rozšlehané vejce, muškátový oříšek a nasekané bylinky. Uvařené plátky těsta rozložíme na pracovní plochu. Do středu každého plátku dáme 2-3 lžíce sýrové směsi. Horní třetinu plátku přeložíme přes náplň, potom přes ni přeložíme dolní třetinu a konce opatrně zkroutíme (každý konec jiným směrem).
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem a vložíme do něj závitky. Pokapeme máslem a střední části závitků polijeme omáčkou. Mísu zakryjeme a těstoviny zapékáme asi 5 minut v předehřáté troubě při 180 °C, až se prohřejí. Hotový pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenými lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.